Zandwinner: Afspraak is afspraak

  • Zandwinning Echten wil dat concurrent volgens afspraak stopt in Gasselte
  • 'Ik ga ervan uit dat de overheid zich betrouwbaar toont'

Zandwinbedrijf VOF Echten gaat ervan uit dat Zandzuigbedrijf Gasselte per 1 januari 2013 is gestopt met de activiteiten op het Gasselterveld, zodat Echten de levering van Drents beton- en metselzand kan overnemen. "Want afspraak is afspraak en de overheid moet erop toezien dat die afspraak wordt nagekomen", vult Echten woordvoerder Gerard Schenkel aan."

VOF Echten diende onlnags bij de gemeente Aa en Hunze een verzoek in tot 'preventieve handhaving' op het Gasselterveld. Echten heeft het vermoeden dat Zandzuigbedrijf Gasselte niet van plan is het Gasselterveld voor 1 januari te verlaten en wil dat de overheid er scherp op toeziet dat dit wel gebeurt. Aa en Hunze ging echter niet op het verzoek in, omdat er volgens wethouder Jur Wiersum tot nu toe niets onoorbaars gebeurt op het Gasselterveld.

Schenkel: "Gedeputeerde Staten (GS) zijn hier voor de zomer nog heel duidelijk over geweest. Echten neemt de zandwinning per 1 januari over. Dus gaan wij ervan uit dat provincie en gemeente ervoor zorgen dat dit ook gebeurt. Je mag er toch vanuit gaan dat de overheid zich betrouwbaar toont. Zo niet, dan is de democratie in Drenthe behoorliljk de weg kwijt."

Sjerp Zeldenrust, directeur van Zandzuigbedrijf Gasselte, heeft echter goede hoop dat hij ook na 1 januari door mag gaan op het Gasselterveld. Hij heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing van GS en in Provinciale Staten staat deze maand nog een vergadering gepland over de zandwinning in Gasselte. Met name de VVD wil de situatie op het Gasselterveld opnieuw onder de loep leggen vanwege de hoge kwaliteit van het zand en de werkgelegenheid.

Zeldenrust haalde afgelopen zaterdag in deze krant (klik hier voor krantenartikel) nog hard uit naar Echten. De zandwinner vond het not done dat een collega hem op deze manier de voet dwars probeert te zetten. Schenkel: "Voor alle duidelijkheid: Sjep Zeldenrust war er vijf jaar geleden, toen hij nog deel uitmaakte van VOF Echten, zelf bij toen deze afspraak werd gemaakt. De afspraak heeft Zeldenrust te respecteren en hij moet er ook naar handelen."

Bron: Dagblad van het Noorden, Robert Willemsen, 11-09-2012


« Terug naar het overzicht